maanantai 29. joulukuuta 2014

Lumihiutaleiden lumossa


"Ihanaa, ku o lunta", totesin kiirettömänä jouluaamuna meidän pikku-neidille. Hän oli ihan samaa mieltä. Siitä inspiroituneina päätettiin tuoda hiutaleet sisälle saakka. Tai, no ei ihan sisälle mut ikkunaan kuiteski :) Pelkät hiutaleet ei kuitenkaan riittänyt, vaan ikkunaan tulikin iso kuusi :O

Koska kaupat ei pyhien aikaan ollut auki, eikä sitä perinteistä silkkipaperia jemmasta enään löytynyt....pengoin ja pengoin ja löysin alennukselta joskus ostamani somistuskankaan. En ole moisesta ikinä kuullutkaan mutta sillä nimellä sitä kuitenkin kaupassa myytiin. Onneksi nappasin mukaani, koska se osoittautui tässä tilanteessa tosi toimivaksi. Koskaanhan ei tiiä, mitä sattuu tarvitsemaan ;)


Kangas muistuttaa ulkonäöltään tosi paljon silkkipaperia mutta on kangsmaista. Lapsen kätösissä oikein kätevää, sillkipaperin kanssa kun pitää olla tosi tarkkana repeilyjen suhteen.Sitten vain sakset käteen ja niks-naks. Netissä löytyisi vaikka miten paljon ohjeita tosi upeisiin lumihiutaleihin mutta me päätettiin olla perinteisellä linjalla ja leikellä vähän miten sattuu :) Tietyllä tapaa siinä on omanlaisensa tekemisen riemu, kun ei yhtään tiedä lopputuloksesta. Meidän neiti ainakin totesi joka hiutaleen kohdalla: "vau, kato äiti, ku hieno" :O


Liimasin nämä neidin huoneen ikkunaan ihan vain kaksipuoleisella teipillä. Sinitarraa en halunnut laittaa, olisi kuultanut läpi. Toivottavasti vaan teipit lähtee suht helposti pois!! Jos jollain olisi parempi kiinnityskikka, niin olisin enemmän kuin kiitollinen vinkistä :)


Ovat ihanan graafiset. Sopii oikeastaan mihin tahansa huoneeseen. Ja vitsit, hiutaleet taipuu kyllä monenmoiseen kuvioon ja muotoon, meillä tällä kertaa talvikuuseen, tykätään :)

Mitenkäs sinä, tykkäätkö sinäkin askarrella lumihiutaleita ja mistä materiaalista?

– Nina –

6 kommenttia:

 1. Kivasti sommiteltu ikkunaan. Me on käytetty aina voipaperia lumihiutaleiden tekoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, haluttiin välillä vähän vaihtelua, yleensä aika sikinsakin meillä lumihiutaleet :o Kuusi on ainakin muodoltaan helppo toteuttaa. Niin voipaperi, miksi en sitä hoksannut, onhan sekin aika valkoista :) No tulipahan testattua tuota kangastakin :o Millä muuten olet kiinnittänyt ne?

   Poista
 2. Ihana kuusi Nina! Äkkiseltään tuli mieleen tavallinen paperiliima kiinnitykseen, mutta varmaan tahraa sen verran, että ikkunanpesupuuhiin joutuu sitten kun haluaa hiutaleet pois. Mutta keväthän on just ikkunanpesun aikaa muutenkin ;)

  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne �� pitääkin kokeilla tuota liimaa. Ekaks pienellä määrällä, niin ei tule niin paljoa pestävää �� Toisaalta, olis kyllä hyvä syy sitten ryhtyä ikkunanpesupuuhiin, kuten mainitsit ��

   Poista
 3. maitotipoilla voi kiinnittää ikkunaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tullut maitotippoja ajattelleeksi....kiitos vinkistä, pitää kokeilla 😊

   Poista