maanantai 22. joulukuuta 2014

Jouluvalojen piristys


Syksyllä on ihanaa, kun oikein luvan kanssa saa viritellä jouluvaloja paikoilleen. Tai ne talvivalot, sillä termillä minä niitä kutsun, saapahan hyvällä syyllä olla ajoissa valojen kanssa liikenteessä :) No liekö nyt sitten olleet tarpeeksi kauan, kun kaipasin niihin vähän piristystä. Tai sitten halusin ne vain pukea joulun kuosiin. Noooh, joka tapauksessa mukavaa näpertelyähän tämä oli ja sai jotain materiaaliakin käytettäväksi eikä roskiin heitettäväksi.

Jos joulukiireet alkaa olla paremman puolella, nämä ehtii vielä hyvin tekemään ennen jouluakin. Tai sitten voihan niitä valoja muutenkin piristää :) Tällaiset valot valmistuivat tällaisista tarvikkeista:


– jogurtti- ja/tai viilipurkkeja,
– akryyliväriä,
– kangasta (käytin kirppikseltä löytämääni pitsiverhoa),
– liimaa (kuumaliima mun kokemuksella kätevin),
– koristenauhaa halutessa,
– juu ja sakset sekä pensseli, meinas ihan unohtua ;)


Sitten vain hommiin ja työn iloa. Akryyliväri on siitä kiva, kun kuivuu melko nopeasti. Kuumaliimasta pitääpi sanoa sen verran, että kuumaa tavaraa kun on, olkaa tosi varovaisia. Meikäläisellä komeilee mukava vesikello nyt kädessä...mut sehän kuuluu askartelun "iloon", heh :)
Niin ja näytti se jopa vähän sulattavan itse muovipurkkiakin mutta sinne se kankaan alle piiloon jäi.


Päädyin laittamaan nämä meidän lasitetulle terassille, katotaan miten pakkasherra ja neiti-viilipurkki tulee toimeen. Elleivät tykkää toisistaan, hyvä syy tehdä uudet.


Ihanaa ja tunnelmallista Joulua kaikille teille ihanuuksille :)

– Nina–

3 kommenttia:

 1. Kylläpäs viilipurkit komistuivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain Hannele ja naapurit sai taas vähän ihmeteltävää :) En raaskinut heittää näitä joulun jälkeen roskiin, vaan jatkotuunasin nämä puutarhavaloiksi ja hyvin ovat säilyneet!

   Poista
 2. Kylläpäs viilipurkit komistuivat!

  VastaaPoista