maanantai 2. helmikuuta 2015

Virkattu pikkuneidin huivi


Pinkkiä – T O T T A kai

Ostin itselleni joitain aikoja sitten alelaarista pinkin huvin. Yleensä tykkään tallustella tosi tylsissä väreissä, eli mustaa, mustaa, mustaa mutta olen yrittänyt "parantaa" tapani ja ottaa värit mukaan elämääni :) Pinkki väri tuntui tosi hyvältä ajatukselta mutta ISO VIRHE!! Sen jälkeen, kun esittelin huivia kotona, oli se oikeastaan MINUN ENTINEN huivini. Olishan se pitänyt arvata, että 6-vuotias neiti kotona käyttää kaikki konstinsa sen omiakseen :)

Eipä auttanut muu, kuin ruveta tuumasta toimeen: "Mitäs jos äiti virkkais sulle samanlaisen huivin mutta paaaaaljon hienomman, kuin toi äitin kaupasta ostama huivi"? Houkuttelevat sanat TOIMI :)


Oma huivi kaulassa lampsin lankakauppaan. Langaksi valitsin 100%:sta Drops Design alpakkalankaa. Siinä sattui olemaan just oikeet värit: Kirsikanpunainen 2921 ja vaalea ruskeakirjava 607. Koukkusuosituksena on 2,5–3,5 mm ja minähän valitsen aina sen isoimman ;) Sitten vain virkkaamaan.Köysivirkkaus (ohje kirjasta Tyylikkäät silmukat, Erika Knight):

Lyhenteet: 
P = pylväs
Kjs = ketjusilmukka
Ks = kiinteä silmukka
Ps = piilosilmukka

Aloitusketjuksi virkataan aina kolmella jaollinen määrä ketjusilmukoita.
Jos nyt muistan ja laskin valmiista huivista oikein, tein 39 aloitussilmukkaa. Tämä oli omasta mielestä hyvä huivin leveys.

1. krs: 1 p 4. kjs:aan koukusta laskien, 1 kjs, 1 p seur. kjs:aan, *jätä väliin 1 kjs, 1 p seur. kjs:aan, 1 kjs, 1 p seur. kjs:aan, toista *:stä viim. kjs:aan, 1 p viim. kjs:aan lopussa, käännä työ.

2. krs: 3 kjs (=1. p), virkkaa [1 p, 1 kjs, 1 p] kaikkiin 1 kjs:n ketjuihin krs loppuun, 1 p 3 kjs:n ketjun päälle krs:n lopussa, käännä työ.

Huivi syntyy toistamalla tuota 2. kerrosta. Itse virkkasin yhteensä 150 kerrosta.

Rusehtavat reunat tein vielä: 3 ks samaan "silmukkaan", 1 ps seuraavaan silmukkaan, 3 ks samaan "silmukkaan, 1 ps seuraavaan silmukkaan jne.Loppuun vielä oma signeerauslappu, totta kai ;) Tekee viimeistellymmän lopputuloksen. Tykkään itse monesti käyttää pientä nahkapalaa, johon tekstauskynällä teen nimikirjaimeni. Musteena käytän nahalle soveltuvaa maalia.Siinä ne nyt sit on sulassa sovussa keskenään, kaupan huivi ja itse virkattu huivi. Neiti on ainakin ollut ihan tyytyväinen, kun on niin paljon sitä pitänyt. Siksi saattaakin lähikuvissa näkyä pientä käytön jälkeä ;)

Kumpaa itse mieluummin käytät, ite tehtyä vai kaupasta ostettua (teollisesti tehty)? Itse kyllä arvostan niin suuresti kaikkea itse tehtyä. Vitsit, kun olis vielä enemmän aikaa niiden tekemiseen :)

– Nina –

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti