perjantai 27. helmikuuta 2015

Maaliskuun kalenteri yllätysmagneetilla

Maaliskuu on pajunkissojen ja yllätysten aikaa

Ensi kuukauden ilmaiseen ladattavaan kalenteripohjaan mietin taas jotain pientä, ajankohtaista aihetta ja pajunkissathan ne heti mieleen tuli. Pikkutyttönä maaliskuussa tuli aina seurattua ahkerasti pihapiirin pajua – "toivottavasti pajunkissat nyt tulis ajoissa virpomisoksiin"!! Nyt niitä sitten kytätään jälkikasvun virpomisiin ;) Tämän hetkistä säätilannetta kun katselee, olen erittäin toiveikas :)


Maaliskuun kalenteripohjan pystyt lataamaan (pdf) ilmaiseksi tästä linkistä.
Tarvittaessa pohja löytyy samasta pdf:stä myös ilman noita graafisia elementtejä.Yllätysten "reippauslaatikko" – virkkausta, tulitikkuaskia ja magneettia

Samalla kun tuota kalenteria tein, päätin vähän freesata meidän 6-vuotiaan neidin "reippaus-systeemiä". Meillä varsinkin nuo aamut tuntuu olevan kaikkea muuta kuin sujuvia, on ratkaisuna ollut perinteisesti "reippaustarrojen" keräily. Eli kustakin reippaasta päivästä saa tarran taulukkoon ja kun taulukko on täys, pääsee vaikka leffaan. Kuten kaikki, tämäkin nyt tuntuu menettävän voimiaan, joten päätin uudistaa eli reipastaa systeemiä – syntyi siis "reippauslaatikko":)


Tähän oli hyvä käyttää jämälankaa, koska paljoa tähän ei lankaa tarvitse :) Itse käytin Blend Bamboota, 3,5 koukulla.

Aloitetaan virkkaamalla 18 kjs (ketjusilmukkaa) ja liitetään ps (piilosilmukalla) ympyräksi.


Virkataan puolipylväitä 8 kierrosta. En siis tehnyt piilosilmukkaa kierrosten vaihtumiskohdassa vaan jatkoin vaan samalla puolipylväällä koko ajan. Kannattaa testata tulitikkurasian kanssa, onko tuo silmukkamäärä omaan käsialaan sopiva.


Päätellään ja pujotetaan tulitikkurasia sisälle. Ensin oli tarkoitus maalata tuo rasia, mutta totesin sen kuitenkin turhaksi; kuva ei näy virkkauksen alta ja tuo valkoinen rasia onkin ihan kiva ;) En edes liimannut tätä mitenkään, sen verran napakka tuosta kuitenkin tuli.

Itelle tuo olis kelvannut ihan noinkin mutta neiti halus (yllätysyllätys) jotain blingblingiä mukaan, joten sydän ja helmi sai kelvata ;) Magneetin liimaus toiselle puolelle ja yllätyspoksi on valmis. Jos tuosta magneettipuolesta haluaa jykevämmän, kannattaa tuo virkkaus sitten liimata rasiaan kiinni.

Tämä toimii nyt sitten niin, että jokaisesta reippaasta päivästä saa hymynaaman kalenteripäivään ja kun tarpeeksi on hymynaamoja, pääsee kurkistamaan yllätyspoksiin. Tänne voi sitten vaihdellen keksiä kaikkea kivaa – yllättävää ja reipastavaa :)

Tuosta tulikin mieleen, että minkäslaisia "reippaussysteemejä" teillä on lasten kanssa käytössä?

– Nina –

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti