maanantai 26. tammikuuta 2015

Helmikuun kalenteripohja ja virkattu sydänmagneetti


Helmikuu on sydämiä täynnä

En ole varsinaisesti mikään sydänten viljelijä. Joko ikä on tehnyt tepposet tai sitten luonteeni on vain "pehmennyt" :) Noooh, nyt on ainakin hyvä syy ajatella sydämiä!! Tammikuu on pian vaihtumassa helmikuuksi ja kalenteripohjaa tehdessäni huomasin: "YSTÄVÄNPÄIVÄ"!!

Jotkut tuntuu menevän jopa...ööh...sekaisin (voiko noin sanoa) koko päivästä. Toiset sanoo moiselle "pyh" ja kolmannet pitävät siitä mutta koko päivä vaan "unohtuu" arjen keskellä. Itse kuulun tuohon viimeiseen porukkaan ja joka vuosi tuntee suurta häpeää omasta huonomuistisuudesta: Postiluukkuun sujahtaa ysävieni laittamia ihania, rakkaudella tekemiä kortteja ja paniikissa saa laittaa tekstarilla / whatsupilla "jotain ihanaa" vastaukseksi. Tänä vuonna olen päättänyt toimia toisin ja jospa TÄMÄ kalenteri nyt sitten ainakin muistuttaisi tarpeeksi itseäni ;)Kuten huomaat, on helmikuun kalenteri "vuorattu" sydämillä ja ilmaisen tulostettavan pohjan (pdf) pääset lataamaan klikkaamalla tuota kalenterilinkkiä. Graafinen tyyli on uskollinen tammikuulle ja niukan värimaailmansa ansiosta myös tulostusystävällinen eli ei vie tulostimen väriäkään niin paljon :) Ja kyllä tuolta samasta linkistä löytyy myös se vielä pelkistetympikin vaihtoehto ;)


Halusin tuolle sydänten kuukaudelle tehdä vielä jonkun muunkin päivityksen ja pongasin netistä, Kahvikaneli Virkkaa -blogista tosi helpon ja nopean virkatun sydämen ohjeen. Siitä syystä en ohjetta tähän nyt laita, joten halutessasi pääset kurkkaamaan sen tuosta linkistä. 

On jo jonkin aikaa ollut ajatuksissä kokeilla virkkutöiden kovettamista ja tästä sydämestä sain oivan kokeilun kohteen. Halusin nimittäin tehdä tästä magneetin ja toimii varmaan paremmin, kun on kovempaa materiaalia.


Ja tässä virkattujen sydänmagneettien tarvikeaineet:
– lankaa (käytin Blend Bamboo Hjertgarn)
– virkkukoukku (3,5)
– sakset, liimaa, magneetti


Tuossa yllä olevassa kuvassa alempi sydän on kovetettu ja magneetti liimattu nurjalle puolelle. Tein kovetuksen tällä kertaa käyttämällä liima-vesiseosta (1:1). Seos oli aika juoksevaa, ei ihan pelkkää maitoa mutta ei ihan piimänkään paksuista. Mun pitää sanoa, että ihan en nyt kyllä ole lopputukseen tyytyväinen!!! Tuo ihana heleä vaaleanpunainen sävy ja kiilto on tiessään. Liekö johtuu tuosta tuosta langasta vai sitten vain tuosta liimasta. Pitää seuraavaksi kokeilla vaikka sokerilla kovettamista.

Joka tapauksessa näitä sydämiä tuli virkattua kertaheitolla niin monta, että taidanpa kenties ilahduttaa näillä omia ystäviäni, kovetuksella tai ilman ;)

Minkälaisia kokemuksia ja keinoja teillä on tuon virkkuu-/neulontatöiden kovettamisen kanssa? Olisi mukavaa kuulla SE paras versio ainakin tuollaisen värillisen langan kovettamiseen.


Sydämellistä kuukauden vaihdetta,
Nina
4 kommenttia:

 1. Heissan!

  Enkö vaan osaa vai miksen löydä helmikuun kalenterisivua tulostettavakseni yhtään mistään?

  T: Riikka

  VastaaPoista
 2. Heippa Riikka, linkki pitäisi olla tuossa heti kolmannen kuvan alapuolella sanoissa "helmikuun kalenteri" (Kuten huomaat, on helmikuun kalenteri "vuorattu"...).
  Ilmoittele, jos et saa sitä toimimaan. Tuo linkki kyllä taitaa näkyä todella huonosti...pitääpä käydä tekemässä visuun pieniä korjauksia ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, sieltähän se löytyi. Kaikkia mahdollisia 'kalenteri'-tekstejä kävin naputtelemassa, niistä ei joko tapahtunut mitään tai sitten tuli tammikuun kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu :) kävinkin nyt muuttamassa linkkien värit näkyvimmiksi. Kiitos kommentista :)

   Poista