perjantai 16. tammikuuta 2015

Virkattu liina lumihiutaleista

On nimeltään Jäkälä

Alennusmyynnit on aika kivoja, eikös? Jos nykyään näen kirjoja alennuksella, niin kahlaan kaikki harrastuskirjat läpi. Tälläkin kertaa se kannatti, löysin aika kivan lumihiutalekirjan. Siinä oli niiiiiin monta ihanaa ohjetta, että oli jopa valinnan vaikeus. Siitä se ajatus sitten taas lähti lentämään ja tuumin että liinaanhan saisi mahdollisimman monta erilaista lumihiutaletta menemään :)Yksi hiutale oli valmis..."hei, täähän on tosi nopsaa ja hauskaa, teenpä vielä toisen samalaisen, ja kolmannen, neljännen...No eipä tullut sitten erilaisia hiutaleita, vaan MONTA samanlaista. Sitten pitikin alkaa jo miettimään itse liinan kokonaisulkonäköä. Sommittelu olisi omasta mielestäni liian tylsä, jos kaikki on samanlaisia.


Kun kerran olin yhden mallin todennut niin toimivaksi, käytetään sitä mutta virkataan vaan pari kierrosta ;) Sitten näistä lumihiutaleiden paljoudesta syntyi tällainen kokonaisuus. Jakaisin niin mielelläni tuon ohjeen teidän kanssanne mutta luonnollisestikaan en sitä voi tehdä. Mutta ohje on siis tuosta yllä olevasta 100 virkattua lumihiutaletta ja Viima-niminen hiutale. Tähän sommitelmaan tuli 6 täysikokoista ja 18 kahden kierroksen hiutaletta.


Pyöriteltyäni näitä tarpeeksi kauan ja päädyttyäni tähän sommittelumalliin, ompelin nämä vain muutamilla pistoilla yhteen (samalla langalla). Lankana muuten käytin tuollaista huovutukseenkin sopivaa paksumpaa Alpakka-lankaa, joten jännityksellä odotan pyykkikoneen käyttöä. Voi tulla sitten ihan mielenkiintoinen lopputulos koneesta ulos :)


No mitäs tällä sitten on tekemistä jäkälän kanssa? Ei mitään mutta itselläni tästä vain tulee mieleen jäkälä, vaikka lumihiutaleista rakentuukin. Johtuu varmaan tuosta muodosta ja harmaasta väristä. Alunperin haaveilinkin pöydälle jotain harmaata luonnosta kumpuavaa liinaa ja siinä mielessä on melko onnistunut lopputulos :O

Lisäksi toimii kattauksessa aika mielenkiintoisena elementtinä ja mikä parasta, tämän päälle uskaltaa varmasti laittaa kuuman kattilan tai padan. Toimii samalla aivan loistavasti pannunalusena.

Mitenkäs sinä, tykkäätkö ylipäätänsä pitää pöydällä liinaa ja millaista?

– Nina –

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Vaikka lumihiutaleista onkin tehty, uskon kuitenkin pitäväni sitä pöydällä melko pitkään...ainakin siihen saakka, kun alkaa kaipaamaan kevään värejä myös sisälle ;)

      Poista