sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Paperikassi A4-paperista


Pikkupussukka lahjoille

Mä tykkään aina antaa lahjat paperikassissa, vaikka olisikin lahja paketoituna. Lähinnä kyllä kantamisen helpottamiseksi ja muutenkin ne muovipussit tuntuu itsellä vähän "kömpelöltä" ajatukselta.

No entäs sitten, kun olis jotain monta pientä juttua eikä niitä viitsi kääriä lahjapaperiin? Siinä vaiheessa otan A4-kokoisen paperin ja rakennan pikkupussukan itse, tosi helppoa. Vähän taittelua ja liimaa ja se olis yksinkertaisuudessaan siinä. Mikä kivointa, pussukoista saa tehtyä oman näköisensäkin kätevästi.


Ite tykkään käyttää paljon leimasimia. Kun leimaamisen tekee taittelun jälkeen, saa elementit paremmin haluamilleen paikoille.


Jos taas haluaa vaikka tulostaa kuvaa, pitää se luonnollisesti tehdä ennen taittelua. Pitää vaan mitata alue tarkkaan. Joskus käytän tuollaista luonnostelupaperia apuna ja teen leimaamisenkin ennen taittelua. Tällaiselle "millin tarkkaa -tekijälle" tämä tapa tosin aiheuttaa hampaan kiristelyä loppuvaiheessa, kun kuvat ei olekaan prikulleen oikeassa kohdassa!!

Paperikassin taittelu1. Taita ylhäältä 35 mm itsestä ulospäin.


2. Taita oikealta 15 mm itsestä ulospäin.


3. Kun äskeinen 15 mm millin taitos on käännettynä sisään, laita kummatkin reunat tasan ja taita itsestä ulospäin.


4. Mittaa oikeasta reunasta 67 mm (paperi kokonaan auki) ja taita itsestä ulospäin.


5. Pussin reunan keskikohdan saat, kun taitat oikean reunan itseesi päin (15 mm taitos käännettynä sisälle) 67 mm (4. kohta) taiton kohdalle.


6. Taita vasen reuna itseesi päin 67 mm (4) taitoskohtaan.


7. Taita vasen reuna itsestäsi pois päin 88 mm. Tarkista kohta 6-taitoksen mukaan että ovat tasan.


8. Taita 35 mm alareunasta itsestäsi pois päin. Tämän voisi kyllä jo tehdä kakkosvaiheessaakin mutta minulla meni nyt tässä järjestyksessä.


9. Liimaa oikea reuna. Suosittelen käyttämään kuumaliimaa, niin liimautuu nopeasti.


10. Leikkaa pohjan neljä sivua auki.


11. Leikkaa halutessasi sivuista pienet lovet pois, niin pohjasta saa siistimmän.


12. Liimaa pohja kiinni.


13. Taita yläosa sisälle. Tähän ei tarvita enään liimaa, vaan se pysyy sellaisenaan paikoillaan. Lopuksi reiät ja narut. 


Ite tykkään käyttää näissä vähän tukevampaa paperia (n. 200 g) ja käytän taittelussa viivotinta apuna. 

Nämä on muuten just passelin kokoiset esimerkiksi sytykkeille. Näihin mahtuu hyvin esimerkiksi 6 sytykeruusua tai sytykekäpyä :)

Kivoja askarteluhetkiä,

– Nina –

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä ohjeista! Omatekoiset pussukat onkin kivoja ja tulee paljon edullisemmaksi ja saa persoonallisia. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Liisa, toivottavasti osasin ymmärrettävästi selittää :) Alunperin olen tehnyt näitä sytykkeitä varten mutta taipuvat tosiaan eri tarkoituksiin.

      Poista