maanantai 21. joulukuuta 2015

Mustikka-käpykranssi


Vihdoinkin joulukranssia oveen

Joulu alkaa olla jo sanoisinko ahdistavan lähellä. Ahdistaa siksi että monta juttua on vielä tekemättä. Ovessakin on roikkunut kesästä saakka oleva kranssi mutta tänään VIHDOIN sain uuden tehtyä ja vaihdettua.

Käpyjä on kyllä tullut kerättyä pitkin syksyä mutta itse tekovaiheeseen ei ole päässyt. Piti itse asiassa tehdä kranssi kokonaan kävystä mutta sain tuollaisen mustikan varvuista tehdyn kranssin, mitä päätin vielä vähän jatkaa – antajan luvalla tietysti.Koska kävyt oli jo kerätty, niin jotenkin automaattisesti mä näin tämän saadessani ne tässä vielä lisäksi!! Mulla näitä kokeiluja nyt tuntuu olevan ja tulevan, joten alkuperäiseen ajatukseen suunnan muutos ja kokeilemaan... hauskaa hommaahan se kokeilu on siihen saakka kun homma sujuu!


Käpyjä olen tosiaan keräillyt ja kuivatellut saunan lauteilla pitkin syksyä. No ei ne siellä lauteilla ollut kuin onneksi vaan muutaman päivän ;)


Saamani kranssi oli maalattu valmiiksi valkoiseksi, joten tuntui luonnolliselta suihkuttaa valkoista maalia myös käpyihin. Kokeilin sprayata ne ulkona pahvilaatikossa ettei maali kokonaan lähde tuulen matkaan. Välillä aina pientä laatikon ravistelua ja uutta suihkausta pintaan. Pitää sanoa että homma toimi erittäin hyvin.


Kävyt kiinnitin rautalangalla koska tämä tuli meitin ulko-oveen. Kuumaliima kun ei tahdo pysyä ulkona. Kävyt kuulemma menee ulkona vähän suppuun mutta eiköhän ne tuolla langalla pysy, kun ne pyöräytti kunnolla sinne väliin.


Olen jo useamman vuoden haaveillut "valotetusta" ovikranssista ja kun löysin paristoilla toimivat ulkovalot, niin päätin toteuttaa haaveen. Paristopoksin piilotin tuonne taakse aikamoisella virityksellä, heh. Pääasia että on siellä ja pysyy!!


Siinä se viritys nyt sitten roikkuu. Valot olis kyllä voinut olla mieluummin kirkasjohtoiset mutta kun noi jo oli, niin niillä mennään. Onneks suurimman osan päivästä on pimeää! Joka tapauksessa ihanaa, kun sai yhden "pakko tehdä ennen joulua" homman valmiiksi :)

Tämä kranssi on kuitenkin onneksi sen verran neutraali että voi hyvillä mielin roikkua pidemmällekin ensi vuoteen, eikö?

– Nina –

4 kommenttia:

 1. Onpa ihana kranssi! Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Liisa kannustavista sanoistasi! Ihan tästä ei tullut niin hienoa, kun mielessäni näin (heh) mutta pitää varmaan olla ihan tyytyväinen, koska näitä en pahemmin ennen ole tehnyt.

   Poista
 2. Oi tulipa ihana! Meinasin kanssa syksymmällä koittaa noista mustikanvarvuista mutta niitä olis pitäny kerätä niin paljon, että mun inspiraatio loppui matkalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Miia :) Pääsin onneksi vähän oikomaan, kun anoppi teki tuon mustikanvarpujen osuuden, siitä ISO KIITOS!

   Poista