keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Halloweeniin valmistautumista

Kilttejä kummitusvaloja ja yllätyskummituksia!


Tämä on taas niitä projekteja, kun joku juttu tulee mieleen ja se on sitten vain pakko kokeilla – onnistuu tai ei!

Meillä tykätään paljon askarrella ja siksi päätinkin tällä kerralla tehdä yhteisprojektin ekaluokkalaisen tyttäreni kanssa. Koska pyhäinpäivä lähestyy ja halloween-kulttuuri on hivenen tännekin jo rantautunut, tuli mieleeni koristella eteistämme pikku-vieraita varten. Oletettavasti meille nimittäin karkin ja kepposten metsästäjiä varmasti tänäkin vuonna tulee.

Kummitusvalot wc-paperirullista

Nämä voisi kyllä toteuttaa simppelimmin ihan kartongistakin mutta meikäläisen yleensä "pitää" aina miettiä tavaroiden jatkokäyttöä ennen roskiin menemistä, siksi tähän nuo wc-paperirullat passelisti sitten kävivätkin. Paperirullien lisäksi ei montaa materiaalia tarvita:


– akryylimaalia (peittää aika hyvin) + pensseli (tykkään käyttää kovaa pensseliä)
– rei´itin (yhden reiän toimii tässä hyvin)
– liimaa (kuumaliimapistoolin koin tässä tilanteessa parhaaksi)
– silmiä ja halutessaan viikset tms. (löysin tuollaisia viiksi-niittejä, helppo vain työntää rullaan)
– valot
– piikki / sakset reiän tekemiseen (lampun saa pujotettua)


Niin ja tietysti niitä wc-paprurullia :) Tässä kohtaa pitää kyllä vinkata että älkää vaan käyttäkö noita tekstillisiä rullia!! Taas huomattiin että ihan turha yrittää oikoa missään – kuvittelin että kun ovat valkoisia jo valmiiksi, ei tarvitse sitten sisäosaa maalata. Noh, kaikki jo tietysti meikäläistä fiksumpana tietävät että kyllähän tuo teksti siitä kuultaa läpi, kun valo on sisällä! No tulipahan testattua sekin, heh.

Mutta sitten jo itse työvaiheisiin...

Tää oli näköjään sen verran mukavaa hommaa että naapurin tytötkin piti kutsua askartelemaan! JA mikä parasta, ite en kyllä olis pystynyt noin persoonalliseen lopputulokseen, vai mitä tuumaatte esimerkiksi tästä kummituksesta? Aika monta silmää näyttää olevan...


Tuota reikää lampulle ei kannata muuten tehdä liian isoksi, jotta se pysyy siellä sitten hyvin.Kummitukset led-tuikuille

Vauhtiin kun näiden kanssa päästiin, niin päätettiin sitten tehdä vielä valokummitukset eteisen nurkassa seisovalle lipastollekin. Itse asiassa viime joulun aikaan tein samalla periaatteella "Laulavat porot" -led-tuikkukipot, tuikkupostaukseen pääset tästä –>
Tosi simppelit myös tehdä: vähän maalia, reikää ja koristetta pintaan ja valmista on! Nämä ei sentään laula, huhuilevat vain :)

Yllätyskummitukset

Samaan settiin tuli tehtyä myös ovella jaettavia karkkirasioita – samalla kummitusteemalla tottakai! Näissä korvattiin vain nuo niittiviikset viiksiteipillä. WC-paperirullan päät on helppo taitella ja saa kätevän rasian karkeille.

Kummituksista tuli viiksien ansiosta tosi kiltin näköisiä mutta tarviiko kaiken aina olla niin pelottavaa? Ja voihan noita vielä tehdä vähän lisää ja tehdä vaikka vähän pelottavamman irvistyssuun.

Mutta joka tapauksessa nyt sitten vain halloween-keppostelijoita odottelemaan!


– Nina –


2 kommenttia:

  1. Hauska idea ja voi todellakin askarrella myös lasten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :) Se on kieltämättä aina vähän väliä jopa pakko ottaa jälkikasvua mukaan puuhailuun. Virkkauskin kovin kiinnostaisi neitiä mutta vielä se ei oikein tahdo sujua, sormivirkkaus kun ei kuulemma kelpaa!

      Poista