keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Virkatut tiskiliinatTai tiskirätithän nämä oikeastaan on

mutta jotenkaan ei osaa käyttää sitä nimikettä, niin hienostelevan söpöjä keittiön apureita kun on.
Siinä niitä olis muutama kappale taas valmiina ja uutta jo aluillaan.

Mulla kulkee aina laukun pohjalla sellainen pinkki "virkkauspussukka", mikä tilaisuuden tullen putkahtaa toisten hämmästelyksi esille. Ja voin sanoa että ainahan siitä keskustelun poikasta syntyy. Nykyään oon vaan olevinani niin "ylitehokas" että jokainen luppoaika on käytettävä jotenkin hyödyllisesti. Ja se SUURIN, kätevin syy on se ettei nää paina eikä vie tilaakaan muilta laukun "tarpeellisilta" tilpehööreiltä!Oon testaillut muutamia erilaisia pintoja ja mieltynyt ite eniten pelkän puolipylvään virkkaamiseen. Tarpeeksi simppeliä ulkonäytöltään ja sopivan ilmavaa, kuivuukin nopeemmin. Käytän aina Hjertegarnin Blend Bamboo -lankaa. Siinä on ihana väriskaala. Käytössä vain paranee ja välillä muistaa siellä pyykkikoneessakin pyöräyttää. Pikafreesauksena silloin tällöin minuutiksi kosteana mikroon ja taas on astetta mukavampi käyttää.

Reunojen "salaisuutena" on sääntöjen vastavirtaan kulkeminen. Oikeaoppisestihan ja suoran linjan aikaansaamiseksi viimeistä silmukkaa ei saisi virkata itse kääntymisketjuun mutta ite tykkään tehdä just niin, kun muodostuu aavistuksen pitsimäinen reuna. Kun sen tekee tasaisesti joka kierroksella, tulee lopputuloksesta siisti.


Mut mikäs tää sit on? Pongasin joulun alelaarista "Iloiset isoäidinneliöt" -kirjan ja mun piti sit kans kokeilla klassista mallia. Ite kirjan ohjeista en innostunut (vielä) mutta päätin kokeilla sitä yksivärisenä näihin tiskiliinoihin ja kivan toimiva tästäkin tuli.

Tähän virkkasin 11 isoäidin neliön kierrosta ja reunoille pari kierrosta puolipylvästä, kuhunkin nurkkasilmukkaan kolme puolipylvästä, niin muoto pysyy hyvänä. Jos kaipaat isoäidin neliön perusohjetta, löytyy sellainen esimerkiksi Novitan sivuilta.


Nää on sellaisia, mitä aina tarttis olla varastossa. Jos nopsaan pitää kehittää esimerkiksi joku pieni lahja, niin näitä on sitten tarpeen mukaan kiva antaa toisille...kuten sattui käymään eilisiltanakin :)

– Nina –

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania virkkauksia ja taidanpa minäkin kaivaa virkkuukoukun esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos "pikkupippuri" 😊 Virkkaus onkin rentouttavaa ja kokuttavaa siihen touhuun lähdettyä. Miellekästä juhannuspuuhaa.

      Poista