torstai 18. kesäkuuta 2015

Virkattu laudeliina


Isoäidinneliöt lauteille

Viime postauksessa kerroin innostuneeni tästä perinteisestä isoäidinneliöstä. Pakko tunnustaa että itekin ihmettelin innostustani. Vuosi sitten olisin varmaan nauranut koko ajatukselle mut kaipa sitä on sit noita silmukoita jo tarpeeksi koukussa pyöritellyt että mieli muuttui.


Sen verran arkajalka kuitenkin noiden perinteiden kanssa olen että tyylilleni uskollisena pitäydyin hillityssä värimaailmassa. Tiedä vaikka joskus uskaltautusinkin kokeilemaan peräti perinteistä värikästä neiliötä, heh. Raitaa kun tuntuu olevan tällä hetkellä joka paikassa, niin saunaankin sitä päätin laittaa.


Koska tykkään paljon virkata tiskiliinoja bambulangasta ja yhdestä liinasta jää aina pienehkö langan jämä, niin päätin hyödyntää niitä tässä.

Tämän liinan kooksi tuli noin 45 x 33 cm. Tähän tuli yhteensä 5 x 4 (20) palaa. Muutamana iltana näitä virkkailin ja täytyy sanoa että yksi pala tulee tosi nopeesti. Yhteen palaan virkkasin 4 kierrosta. Piilosilmukoilla laitoin ensin kaikki värisuorat yhteen, jonka jälkeen yhdistin "raidat" toisiinsa. Se pitää mainita että ydistämisen olisi voinut tehdä fiksummin ja kauniimminkin.

Viimeistelyksi reunus:
ks= kiinteä silmukka
kjs= ketjusilmukka
p= pylväs
ps= piilosilmukka

Ensimmäiseen kulmaan 1 kjs ja 1 ks + 1 kjs + 3 p + 1 kjs + 1 ks. Kaikkiin seuraaviin 1-kjs-kaareen (seuraavaan kulmaan asti) 1 ks + 1 kjs + 2 p + 1 kjs + 1 ks. Seuraavaan kulmaan 1 ks + 1 kjs + 3 p + 1 kjs + 1 ks. Näin jatketaan joka reuna kunnes ollaan ekassa kulmassa ja suljetaan kierros ps:lla 1. ks:aan krs:n alussa ja päätellään lanka.


Tää liina oli jo viime viikonloppuna testissäkin 7-vuotiaan pepun alla. Hyvältä ja toimivalta kuulemma tuntui ja muotokin piti hyvin. Kyseinen yksilö on vasta ainut mutta tulee saamaan loistavien arvostelujensa ansiosta mukavan sarjan kaverikseen.

Nyt vain juhannuksen saunaa odottelemaan, hyvää juhannusta kaikille!

– Nina –

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti