torstai 28. toukokuuta 2015

Kesäkuun kalenteri ja kranssin piristys

Kesäkuun kalenteri


Maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai...viikonpäiväkaruselli pyörii aina ja aina vaan. Välillä saattaa elää torstaissa vaikka onkin oikeesti keskiviikko – toiveajattelua siis. Kalenteripohjaa miettiessäni nää viikonpäivät vaan puski kokoajan mieleeni. Ehkä se kesäkuu alkaa herättelemään pientä toivon kipinää tulevista lomapäivistä. Tai siis ainakin toiveissa on, lomia olis itellä tarkoitus pitää tilanteen mukaan.

Mutta tää onkin teille, jotka oikeesti meinaavat kesällä lomailla. Eli tässä kaikille tsempiksi: vielä jaksaa pyöritellä noita viikonpäiviä mutta kyllä se loma sieltä kolkuttelee ja silloin voi sanoa piupaut koko päiville ja ottaa rennosti.


Ilmaisen kalenteripohjan (pdf) löydät tästä klikkaamalla. Tapani mukaan pohja löytyy samasta aineistosta myös ilman grafiikkaakin. Jos joku ihmettelee tuota isompaa yläosaa, olen tämän kiinnityksen ajatellut tehtävän magneeteilla. Mallin ja ajatuksen näet tammikuun kalenterista mutta toimii kiinnitys muullakin tavoin.


Ovikranssi nimeltään Sadepisaroiden tanssi


Mun inspiraationa on tosi usein luonto ja varsinkin meri sekä metsä. Niissä vaan on jotain niin mystistä ja pelottavaakin että arvostan suuresti. Tuota kranssipohjaa en sentään lähtenyt metsästä tällä kertaa hakemaan vaan ihan kaupungin ostoskeskuksesta. Noita pohjia tuntuu nyt näkevän siellä ja täällä. Ihan tuollaisenaan luontoni ei sitä oveen antanut laittaa, joten PIKAISET tuunaukset oli paikallaan.


Tää kranssi piti tietty saada "heti" paikoilleen, joten kaapin varastoja penkomaan ja sieltä löytyikin mukavasti tavaraa:
- hamppunarua
- erivärisiä helmiä (kirkkaita ja värikkäitä)
- vanhasta kristallilampusta osasia

Virkkuukoukusta kun nykyään niin tykkään, niin pakkohan tähänkin oli virkkausta "sotkea". Ensin pujottelin helmet lankaan – itselle ominaisesti tarkassa järjestyksessä tietenkin – ja sitten vain tavallista ketjusilmukkaa. Ensin 7 kjs, 8:n silmukkaan helmi mukaan (tai pikemminkin ohitin helmen), sitten taas 7 kjs, 8:n helmi mukaan jne. Tähän kokonaisuuteen laitoin yhteensä 43 helmeä. Tätä voi sitten soveltaa oman maun mukaan, haluaako tiheämpää, pidempää...


Tosi simppeliä ja nopeaa. Luontoaiheeseen palatakseni näistä helmien kimalteluista mulle tuli ihan sadepisarat kasvin lehdellä mieleen, joten nimesin tämän sitten luonnollisesti Sadepisaroiden tanssiksi :)


– Nina–







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti