sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Virkattu viikonloppulaukku


Moni on mulle ihmetellyt tuota "viikonloppulaukku"-termiä :) Kaikille ihmettelijöille: "No sehän on  sellainen just sopivan kokoinen laukku viikonlopun viettoon". Sellainen, jos vaikka on tyttöjen viikonloppu tiedossa, just passelin kokoinen kaikille kimpsuille ja kampsuille.

Mullakin oli tyttöjen viikonloppu tulossa. Sopivaa laukkua ei kaapista löytynyt, joten sellainen piti sitten väsätä itse. Valmiina tämän laukun koko on 49 cm (leveys) x 44 cm (korkeus).

 Tarvitset laukun valmistamiseen: 
- Pientä ontelokudetta. Halusin kokeilla kuteen toimivuutta tällaisessa tilanteessa, jos haluat kevyemmän laukun, kannattaa toteutus tehdä tavallisella, paksummalla langalla. Valmiin laukun paino on n. 1,15 kg.
- Virkkuukoukku, itse käytin 6-koukkua.
- Vetoketju, kannattaa olla tarpeeksi pitkä, sen saa sitten vuoren sisälle piiloon.
- Vuorikangasta. Jos ei halua perinteistä vuorikangasta, kuten minä, kannattaa laittaa jotain pellavakankaan tapaista.
- Vyö laukun hihnaksi. Tämä yksilö on kirppislöytö. Vyön solki antaa minusta tosi kivan yksityiskohdan.
- Vyön reiítin. Helpottaa vyön kiinnittämistä, kun tekee reiät valmiiksi.
- Kanttinauhaa ja ompelulankaa.


Virkattava osa:
Virkkaa 100 kjs (ketjusilmukkaa) ja yhdistä ne piilosilmukalla renkaaksi. Virkkaa spiraalimaisesti jokaiseen ketjusilmukkaan yksi ks (kiinteä silmukka). Kerrosten vaihtumiskohdassa ei virkata piilosilmukkaa. Virkkaa yhteensä 50 kierrosta, katkaise ja päättele.

Ompele alareuna silmukka kerrallaan kiinni. Jos haluat laukulle enemmän tilavuuutta, ompele sisäänottosaumat (itse tein n. 10 cm sisäänotot). Tee laukulle vuori leveyden ja korkeuden mukaan (muista jättää saumavarat) ja tarvittaessa sisäänotot.


Ompele vetoketju, itse ompelin tosi varovasti koneella. Yläkulmiin ompele pienet, n. 2 cm vetolenkit kanttinauhasta sekä ompele vuori käsin laukun sisäpuolelle.

Ompele vyö kiinni hihnaksi. Itse käytin hihnan sellaisenaan mutta jos haluat siitä lyhyemmän, kannattaa se leikata ja taittaa toisesta päästä.


Loppusilauksena tykkään aina laittaa"signeerauslapun" tai kuten muut yleensä sanoo, tuotelapun ;)
Sitten laukku onkin valmis menoihin eikä ainakaan tule vastaan samanlaista laukkua, vai mitä?

-Nina-


4 kommenttia:

 1. Vau, tämä on tosi hieno! Todella viimeistelty taidonnäyte!

  VastaaPoista
 2. Hienosti toteutettu ja yhteen sointuvat värit. Tuo tuotelappu on sellainen, että pitäisi itsekin kehitellä. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Liisa, aina jänskättää laittaa julkiseksi omia tuotoksia :) Tuotelapun suhteen mullakin on tuotekehittelyt / kokeilut ihan kesken. Tiskiräteissä tällä hetkellä nimittäin ihan erilainen versio käytössä!

   Poista