sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Jouluinen huopapallokranssi


Huopapalloja joulun väreissä

Niin ne joulujutut nyt täälläkin alkoi. Sinellistä tuli huopapallojen tekoon tarvikepaketti ja heti oli laitettava malttamattomana homma käyntiin.

Itse asiassa mulla on ollut haaveena toteuttaa tämä jo parikin vuotta. Jopa aloittelinkin pallojen teon silloin joskus mutta tuo huovutus perinteisesti saippualla oli kerrassaan niin uuvuttavaa hommaa että multa loppui kärsivällisyys kesken huovutusmatkan! Sinellin sivuilla vähän aikaa sitten oltuani haave palasi taas pintaan ja päätin toteuttaa sen tällä kertaa loppuun saakka – vähän helpommalla tavalla. Ja koska helpommalla tavalla piti päästä, testasin pariakin eri tekniikkaa. Aiemmin en siis ole pahemmin huovuttamista kokeillut.


Huopapallot (versio 1) –  huovutusneulalla styrox-palloon

Alunperin mietin, miten styroxpallo mahtaa suhtautua armottomaan neulahyökkäykseen mutta hyvinhän se toimi.



Huopaa ei edes tarvinnut paljoa laittaa, kun sain mukavasti valkoisen pallon pinnan peittoon. Tuo neulan pidike oli kyllä erinomainen juttu eikä tökkimistäkään tarvinnut mielestäni kauaa tehdä kun huopapallo oli valmis. Tällä tavalla saikin aika kivasti tehtyä erikokoisia palloja kranssia varten.




Huopapallot (versio 2) –  pesukoneessa

Jonkun aikaa tökittyäni alkoi hartiat olemaan melko kovassa rasituksessa ja päätin kokeilla jotain muuta helpompaa konstia:

1. Vanhat, vähän rikkinäiset sukkahousut kaapin pohjalta
2. Vanusta pieni pallo
3. Huopaa suikaleina vanun päälle
4. Pallo sukkahousun lahkeeseen
5. Narulla kiinni (itse käytin ylijäänyttä trikookudetta)
6. Pesukoneeseen pyörimään samalla muutaman pyyhkeen kanssa (pesin 60 asteessa)

Ihan suhteellisen kätevää hommaa mutta vitsit miten tiukassa sukkahousut olikin palloissa. Voimaa sai kyllä käyttää ihan urakalla, huh. Lisäksi vähän siistin näitä palloja neulalla, niin sain niistä "täydellisemmät", vähän jäi nimittäin muhkuraisemmiksi. 

Jos näistä kahdesta tekniikasta pitäisi valita, niin kyllä mä tuon neulalla tökkimisen valitsisin – samalla melko terapeuttista hommaa, heh-he.


Kranssin kokoaminen

Multa löytyi valmiina tuollainen styroksinen kranssipohja. Sen verran pitää vinkata että jos ripustuksessa käyttää vaikka ihan vain lankaa, kannattaa se laittaa ennen pallojen kiinnittämistä. Itse kovassa tohinassa nimittäin ihan unohdin mutta kyllä sen sitten siihen myöhemminkin saa viritettyä.


Laskeskelin että mulla tuli tehtyä erikokoisia huopapalloja 105 kappaletta tähän yhteen kranssiin, joten kyllähän tuossa jonkun verran saa palloja tökkiä. 


Koska en ole vielä täysin varma tämän loppusijoituksesta, päätin käyttää tavallista liimaa (nopeammin kuivuvaa) sekä tuollaisia somistusnuppineuloja tai mitä nyt ovatkaan nimeltään. Kuumaliimaa en siis siksi käyttänyt, koska se ei pidä ulkona. 


Mun piti vielä lopuksi testata, kuinka tuo neula toimii pikkutarkassa hommassa ja tökin pariin palloon lumihiutaleet. Melko hyvin saa näemmä kuviotakin tehtyä. 



Tuollainen jouluinen väripläjäys siitä sitten tuli. Mun oli nimittäin ihan pakko kokeilla välillä jotain väriä, koska yleensä tykkään melko hillitystä värimaailmasta. Ehkä mä alan taas lämpenemään enemmän tuolle oikealle joulun punaiselle. Pitää kyllä tähän väliin myös paljastaa että pelkkä harmaa-valkoinen huopapallokranssikin on jo kyllä tekeillä ;)

Mukavia joulupuuhasteluja kaikille,

– Nina –

{Huovat, huovutusneula ja -alusta sekä styrox-pallot on saatu blogiyhteistyössä Sinelli:n kanssa}

6 kommenttia:

  1. Tulipa kivan näköinen kranssi. Ja kiitos noista ohjeista, ei ole koskaan tullut huovutettua. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa 😊 itselläkin tosiaan ekoja kertoja, niin vähän jännitti kuinkahan onnistuu!

      Poista
  2. Minä olen kanssa käyttänyt sukkahousuja 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole yllättynyt, sinä Satu-Johanna kun teet kaikenlaista kivaa :) Ei enään voi rikkinäisiä sukkiksiakaan heittää pois, kaikkea näköjään tulee tarvitsemaan, heh. Jäikö sulla myös ne ihan kiinni?

      Poista
  3. Sukkiksia voi käyttää niinkin että laittaa villat sisään ja pyörittelee saippuavedessä niiden sisällä palloksi 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla sitä tekniikkaa 😊

      Poista