sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Elokuun 2016 tulostettava seinäkalenteri


Kesän viimeinen kuukausi

Suomessa elokuu käsitetään yleisesti kesän viimeiseksi kuukaudeksi. Joillekin se on ihan katastrofaalista mutta itse tykkään, kun Suomessa on niin montaa eri vuodenaikaa ja se on vain rikkautta. Toki kesää jään minäkin haikaudella kaipaamaan, onhan siinä vaan niiiiin paljon kaikkea hyvää ja ihanaa!


Touhua riittää

Suomenkielessä elokuu on saanut nimensä elonkerjuusta eli viljan keräämisestä pelloilta. Siitä syystä luonnollisesti tämän kuukauden kalenteriin oli laitettava vehnää mukaan. Touhua tuohon kuukauteen kyllä tuntuu riittävän, kyllä sitä satoa kerätään vähän joka puolelta, tai ainakin se itsestä siltä tuntuu. Vehnää en sentään itse kerää mutta marjoja jos jonkinmoisia viimeistään tuolloin tulee säilöttyä. Sienimetsäkin olis otollinen kohde mutta meidän perheessä sienet ei vaan jostain syystä kuuluu lemppareihin ja joo, yrittänyt kyllä olen!! Ja ellei kesän satoa tule kerättyä niin kyllä sitä muutakin touhua tuntuu piisaavaan ja selkeesti syksyyn valmistautuminen alkaa kaikin puolin. 


Jos haluat myös omat elokuun touhusi merkata tähän kalenteriin, pääset lataamaan sen ilmaiseksi täältä vanhasta tutusta paikasta: lataa ilmainen elokuun 2016 seinäkalenteri (klik-klik) >>

Vaikka kesän vikoja jo viedäänkin niin todettakoon vielä että "vielä on kesää jäljellä" :)

– Nina –

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti