perjantai 16. joulukuuta 2016

Valon lumoa rautalankapallossa ja käpypallossa


Tulikin jouluiset rautalankapallot!

Tämä on niitä kertoja, kun tulee jotain ihan muuta kuin oli ajatellut ja suunnitellut. Alunperin oli tarkoitus tehdä neidin leikkimökin seinälle valoilla koristeltu käpypallo. Siellä kun on tuollainen melko haasteellisen mallinen seinäamppeli. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat melko aikaisessa vaiheessa. 


Ympyrän mallinen kehikko rautalangasta

Koska käpypallo oli tulossa ulos, piti pohjamateriaalina käyttää jotain erittäin sään kestävää ratkaisua. Kaapista löytyi paljon rautalankaa, joten päätin hyödyntä sitä. Jotta saisi mahdollisimman pyöreän kehikon, kiersin rautalankaa ilmapallon ympärille – sikin-sakin. Kun ympyrä oli sopiva, PAM, ilmapallo veke ja kehikko oli valmis. Se hyvä puoli on myös ilmapallon käytössä että sillä saa melko passelisti haluamansa kokoisen kehikon. 


Kävi kuitenkin niin että hetken tuota rautalankakasaa katsottuani, ihastuin sen yksinkertaisuuteensa. Rautalanka osaaa olla kaunista, kun oikein katsoo. 
Vielä vähän kirkkaita helmiä rautalankaan pujotettuna, valot sisään ja se olis siinä! Yksinkertainen mutta yllättävän kiva lopputulos. Tuo ihana betoninen vati on muuten Sallan Pajan Sallan tekemä, eikö olekin ihana? Mä en osannut vielä päättää näiden paikkaa, taitavat seikkailla meillä monesti monessa paikassa, heh.


...ja se käpypallo

No enhän voinut jättää alkuperäistä suunnitelmaa, vaan pakkohan se oli testata loppuun saakka. Kävyt kiinni rautalangalla rautalangasta kyhättyyn pallokehikkoon ja käpypallo oli valmis. Kaapista löysin viime vuodelta patterikäyttöiset ulkovalot ja kieputtelin palloon. Harmikseni olivatkin turhan massiiviset, joten taitaa olla paikallaan kipittää viikonloppuna kauppaan ostamaan sirommat valot. No itse asiassa tuosta käpypallostakin tuli liian iso tuohon amppeliin, joten jouduin jättämään sen vain tuohon yläosaan (mittauskin voi näemmä mennä pieleen, huoh) . Alunperin halusin sen tuohon amppelin pohjalle. Eli tämä käpypalloprojekti ei nyt ihan mennyt niin kuin piti. Noh, aina käpypallo voi siirtyä muualle ja tuohon amppeliin voi tehdä inasen pienemmän pallon, onhan tässä vielä hyvin jouluun aikaa :)

Ihanaa joulunodotusta kaikille,

– Nina –

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti