maanantai 1. helmikuuta 2016

Eväskassit kierrätyshuovastaEväät mukaan ja metsäretkelle

Kotopirkkojen kautta tulikin nyt mielenkiintoinen blogiyhteistyöprojekti. Taitoyhdistysten kautta sain paketillisen Green Craft-kierrätyshuopaa (valmistaja Suomalainen Dafecor Oy) ja haasteeksi heitetiin retkellä, yhteiseloa ja ulkoilmassa. 

Meidän perhe kun suuntaa retkelle, on lähes aina termari mukana. Harmittavasti siinä meidän termarissa ei ainakaan ole mitään kantohihnaa. Reppuakaan ei välttämättä viitsisi pelkän termarin takia "raahata", joten ajatus oli oikeastaan itsestään selvä! Termarikassin kyytipojaksi tein kuitenkin vielä mukeja ja eväitä varten oman eväskassin. Saapahan näin myös samalla jaettua kantolastia.Eväskassi

Tämän teko on tosi helppoa ja nopeaa. Tähän ei tarvita muuta kuin:– huopapala 27 cm x 25 cm + hihnan kiinnitykseen pala
– Pringles-tölkki
– nappeja 5 kpl
– metallirengas hihnalle
– vanhan vyön pätkä solkineen
– lankaaPringles-tölkki on kätevää vaihtaa halutessaan uuteen ja napit helpottaa tuota vaihtamista. Lisäksi tölkki on passelin kokoinen esimerkiksi kertakäyttömukeille ja sinne saa myös kivasti kaikenlaista evästä. Kun vyöstä jättää tuon solkiosan myös mukaan, niin tämän saa vaikka kätevästi kiinnitettyä tarvittaessa reppuunkin.


Termarikassi

Olen aina halunnut kokeilla korin punontaa ja tässä projektissa pääsin sitä sitten kokeilemaan. Halusin vain ja ainoastaan termarille sopivan kokoisen kassin, joten muodon piti olla pyöreä.

Materiaaleina käytin tuon huovan lisäksi:
– vanhaa muovikansiota (vahvistin vähän pohjaa)
– hihnaksi vanha vyö (loput eväskassiin käytetystä)
– 2 metallirengasta hihnalle
– tasaniittejä 4 kpl
– lankaa, nuppineuloista oli myös apua ;)


Leikkasin ensin termarin kokoiset muovipalat pohjan vahvikkeiksi. Vaneri olisi ollut varmaan parempi mutta sopivan kokoista ei ollut nyt saatavilla. Leikkasin noita kaksi, jotta tulisi edes vähän jämäkämpi. Huovasta leikkasin vähän isommat 2 + 1 pyöreää palaa. Jos haluaa tästä termarille tosi napakan, kannattaa tehdä ihan aavsituksen pienempi.


Ompelin muovikansion ympyrät kahden huopapalan sisälle.Ohueammasta, jo valmiiksi leikatusta huovasta leikkasin pystyosan suikaleet (12 kpl) ja ompelin vielä kolmannen huopaympyrän päälle, jotta tulisi siistempi sisäpohja.Sitten alkoikin se hauskin osuus eli se kaipaamani punonta. Ompelin nuo vaakatasoon tulevat suikaleet (leikattu pituus 35 cm) valmiiksi ympyrän muotoon ja pujotin sinne väliin.Lopuksi laikkasin kaikkien pystysuikaleiden reunat tasan ja ompelin varovasti koneella kiinni.Lisäsin vielä tuohon reunaan leveämmän suikaleen ja harsin käsin kiinni. Lopuksi vielä hihna paikoilleen.

Sitten lähdettiinkin testailemaan näitä metsäretkelle ja tällä kertaa lämpimän kaakaon ja vaahtokarkkien kera. Hyvin nuo näyttää pienissä käsissäkin kulkevan. Hyvin toimivat ja nämä lähtee retkeilemään meidän kanssa myös seuraavallakin kerralla :)

– Nina –

ps. Taitoyhdistyksillä on neulekeräyskampanja 1.–13.2.2016, jonne voi viedä vanhat, rikkinäisetkin neulevaatteet. Ne hyödynnetään uudestaan ja niistä tehdään mm. tätä kierrätyshuopaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti