perjantai 22. tammikuuta 2016

Virkattu siivousliina


Olin ihan jo unohtanut tämän viime kesäisen tekeleeni mutta onneksi satuin kahlaamaan kuviani läpi ja sieltähän tämä löytyi, joten jaetaan myös teille :)

Moni tietää että olen erittäinkin innokas tiskiliinojen virkkaaja. Koskaan en osaa hyödyntää koko lankakerää ja aina siitä jää niitä ärsyttävän pieniä jämiä! Äitini tuossa vuosi sitten mainitsi että käyttää virkkaamaani tiskiliinaa myös lattioiden pyyhkimiseen. "Kääk, sehän on ihan liian pieni siihen hommaan!" Hetken tuumittuani (oivalsin), että ne jämäthän on kuin tehty siivoamiseen, heh. Viime kesänä sain sitten tämän aikaiseksi, siksi siis terassillame otetut kuvat.


Selkeiden linjojen tykkääjänä tästä tuli sitten raidallinen. Väriskaalassa näkyy oikeastaan melkein kaikki värit, mitä olen käyttänyt tiskiliinojen virkkauksessa.Koska tein tämän jo puoli vuotta sitten ja antanut pois, silmukka- ja kierrosmäärää en pysty täsmälleen sanomaan. Koon katsoin kuitenkin siivousmoppiin kuuluvan siivousliinan mukaan 27 cm x 48 cm ja tämä on virkattu ihan pelkillä pylväillä. Reunat viimeistelin kiinteillä silmukoilla. Lankana käytetty tiskiliinoissa käyttämääni Hjertegarnin Blend Bamboo -lankaa.

Itellä alkaa kyseinen, kaupasta ostettu liina jo näyttämään melko räjähtäneeltä, joten oman siivousliinan teko on myös parhaillaan työn alla.En tehnyt tälle sen kummempia kiinityssysteemejä, koska itse mopissa on nuo reiät, mihin kaupan liinankin saa kiinnitettyä.

Tästä tuli sanoisinko melko pirtsakka – tällä se siivous sujuu ;) Sopivasti onkin viikonloppu tulossa ja meillä se tietää siivouspäivää!

Mukavaa viikonloppua,
– Nina –


6 kommenttia:

 1. On kyllä kätsy! Hyvän värinenkin lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Tuossa langassa on kyllä kiva ja laaja värivalikoima!

   Poista
 2. Tosi hyvä idea ja siivouskin sujuu mukavammin tällä liinalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani 😊 ja tällä siivous sujuu. Just kyselin äidiltäni (hänellä ollut testikäytössä) toimivuutta ja tykkää kuulemma tosi paljon!

   Poista
 3. Tuon jopa minä osaisin tehdä, en ole oikein käsityö ihminen. Tykkään seurata vaan kaikkia mahdollisia blogeja. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Kävinkin pikimmiten piipahtamassa blogisssasi ja kivalta näytti – sinulla on yksi uusi lukija täältä ;) Ja juu, tämä on kyllä superhelppo tehdä, kuka tahansa onnistuu!

   Poista