perjantai 29. tammikuuta 2016

Helmikuun 2016 tulostettava seinäkalenteri



Helmikuussa pakkanen paukkuu ja kimaltelee

Yleisesti ottaen helmikuu on vielä oikeastaan sitä parasta ja varminta talviaikaa. Muutamat viime päivät kun tuolla ulkona on tallustellut, on se ollut kaikkea muuta! Joka päivä on tullut harmiteltua mielessään et "miks mä en niitä kumppareita laittanu jalkaan?"




Noh, ei luovuteta. Jos se luontoäiti sitä lauhuutta ja loskaa haluaa nyt tarjota, niin tuodaan se pakkasen kauneus – kimalle – sitten sisälle taas jääkaapin oveen.

Latasin kalenterin sinne tuttuun Google Driveen. Tästä klikkaamalla pääset lataamaan ja tulostamaan kalenterin –>


Kun vertaat tammikuista ja helmikuista kalenteria keskenään, arvaatkin jo varmaan tämän vuoden 2016 linjan. Lähes sama maisema tulee elämään kunkin kuukauden, vuodenajan mukaan. Toivottavasti kalenterista on sulle iloa!

Mä hilpaisen tästä töistä viikonlopun ja seuraavan blogipostausaiheen äärille. Sen, mitä mulla on viikonloppuna tarkoitus tehdä, tulet näkemään ensi viikolla :)

Mukavaa viikonloppua kaikille,

– Nina –






perjantai 22. tammikuuta 2016

Virkattu siivousliina


Olin ihan jo unohtanut tämän viime kesäisen tekeleeni mutta onneksi satuin kahlaamaan kuviani läpi ja sieltähän tämä löytyi, joten jaetaan myös teille :)

Moni tietää että olen erittäinkin innokas tiskiliinojen virkkaaja. Koskaan en osaa hyödyntää koko lankakerää ja aina siitä jää niitä ärsyttävän pieniä jämiä! Äitini tuossa vuosi sitten mainitsi että käyttää virkkaamaani tiskiliinaa myös lattioiden pyyhkimiseen. "Kääk, sehän on ihan liian pieni siihen hommaan!" Hetken tuumittuani (oivalsin), että ne jämäthän on kuin tehty siivoamiseen, heh. Viime kesänä sain sitten tämän aikaiseksi, siksi siis terassillame otetut kuvat.


Selkeiden linjojen tykkääjänä tästä tuli sitten raidallinen. Väriskaalassa näkyy oikeastaan melkein kaikki värit, mitä olen käyttänyt tiskiliinojen virkkauksessa.



Koska tein tämän jo puoli vuotta sitten ja antanut pois, silmukka- ja kierrosmäärää en pysty täsmälleen sanomaan. Koon katsoin kuitenkin siivousmoppiin kuuluvan siivousliinan mukaan 27 cm x 48 cm ja tämä on virkattu ihan pelkillä pylväillä. Reunat viimeistelin kiinteillä silmukoilla. Lankana käytetty tiskiliinoissa käyttämääni Hjertegarnin Blend Bamboo -lankaa.

Itellä alkaa kyseinen, kaupasta ostettu liina jo näyttämään melko räjähtäneeltä, joten oman siivousliinan teko on myös parhaillaan työn alla.



En tehnyt tälle sen kummempia kiinityssysteemejä, koska itse mopissa on nuo reiät, mihin kaupan liinankin saa kiinnitettyä.

Tästä tuli sanoisinko melko pirtsakka – tällä se siivous sujuu ;) Sopivasti onkin viikonloppu tulossa ja meillä se tietää siivouspäivää!

Mukavaa viikonloppua,
– Nina –